Reportage lenteweekend h-s-m april 2014

Lente weekend te Heer-sur-Meuse april 2014

Ons weekend te Heer-sur-Meuse in de lente i.p.v. de herfst was een heerlijke ervaring. Na aankomst van alle deelnemers, rond 18.00u, kregen we op het terras, ons aperitief aangeboden door het hotel, zodat iedereen in de juiste stemming met zijn gebuur een babbeltje kon slaan. Na het lekker eten konden we aan ons bridgetornooi beginnen. En ons kennende werd er nadien nog een drankje genomen om gezellig na te praten over de moeilijke giften. Op volgende link kan u de resultaten van elk tornooi bekijken: tornooien H-S-M

Zaterdag brachten we een bezoekje aan de abdij van Maredsous waar we een lekkere boterham met kaas en trappist konden nuttigen. Na een half uurtje rijden kwamen we terecht in Annevoie, waar we de prachtige aangelegde tuinen, mochten bewonderen onder leiding van een zeer bekwame gids. We konden ons ook geen beter weer inbeelden, om door deze tuinen te wandelen. Een wandeling met als voornaamste ingrediënten ontspanning en frisheid te midden van watervallen, fonteinen, majestueuze, oude bomen en perfect gesnoeide haagbeuken. Een werkelijk unieke plek waar het water al 250 jaar zonder onderbreking en zonder enige machine stroomt. De tuinen werden ontworpen op basis van drie verschillende filosofieën: De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert, de Italiaanse stijl, waarbij de kunst aan de natuur zich aanpast en tenslotte de Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert.

Zondag vertrok de wandeling langs de Maas naar Hastière. Niet onoverkomelijk, maar ook niet voor iedereen gemakkelijk te noemen. Maar onze organisator had dit voorzien, en gezorgd dat er een paar auto’s klaar stonden voor de deelnemers die het niet zagen om terug naar het hotel te wandelen. Bij terugkomst in het hotel hebben sommigen onder ons pétanque gespeeld en de sportliefhebbers konden genieten van de rechtstreeks op TV uitgezonden wielrennerswedstrijd “Parijs-Roubaix”.

Maandag na het ontbijt zat het weekend erop. Maar de mooiste herinneringen werden vastgelegd op de hierna foto’s gemaakt door Christiane. Waarvoor onze dank. Overtuigd dat iedereen tevreden was voelen we ons verplicht om nog gelijkaardige weekends te organiseren. Waarschijnlijk in november dit jaar.